Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

"Kiełbaski" dla smakoszy

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Mięso wołowe wyżyłowane pokroić na paski grubości 1 cm, po czym pobić. Położyć na

"Kiełbaski" dla smakoszy

Składniki:

"Kiełbaski" dla smakoszy

 

Sposób przygotowania:

"Kiełbaski" dla smakoszy
Mięso wołowe wyżyłowane pokroić na paski grubości 1 cm, po czym pobić. Położyć na nie cienkie plastry słoniny, posolić, oprószyć pieprzem i posypać drobno posiekanym czosnkiem. Następnie zwinąć roladki i usmażyć, po czym włożyć je do rondla, zalać wywarem mięsnym, dodać śmietanę oraz przyprawy i udusić, polać sosem w którym dusiły się "kiełbaski". Podawać np ze smażonymi ziemniakami i zielonym groszkiem. Gotową potrawę można posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.