Sposób przygotowania:
Kilimandzaro
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem i kakao. Wymieszać. Piec 25 minut w 170 st. Przeciąć na poł. Masa jabłkowa: Jabłka obraca, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Maslo roztopić, dodać jablka, chwilę smażyć, dodać suchą galaretkę. Wymieszać i jeszcze chwilę smazyć. Masa budyniowa: Mleko gotować. Zołłtka rozmieszać z cukrem, dodać maki, wymieszac z 3 łyzkami mleka. Wlac do gotującego się mleka. Utrzec masło . Połaczyć z wystudzonym budyniem. Polewa: Margarynę rozpuścić z mlekiem. Dodać cukier i kakao energicznie mieszając. Przełożenie: Biszkopt+masa jabłkowa+masa budyniowa+biszkopt+polewa