LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Kisz z boczkiem i pieczarkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla miłośników dobrego jedzenia

Kisz z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

Kisz z boczkiem i pieczarkami

 

 

  • farsz:

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kisz z boczkiem i pieczarkami
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wsadzić na pół godziny do lodówki.  W tym czasie boczek pokroić w kostke, cebule obrać i posiekać , a pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Boczek podsmażyć , wyjąć. Na tej samej patelni z wytopionym z boczku tluszczem podsmażyć cebule i pieczarki. Jogurt wymieszac ze śmietaną , jajkami i startym serem, wrzucić podsmażone skladniki. Wszystko razem dobrze wymieszać, przyprawic do smaku solą, pieprzem i gałka. Tortownice natłuścić,  schłodzone ciasto rozwałkowacć i wylepić nim dno i boki . Mase wylać  na ciasto. Piec ok. 50 minut w 180 st.