Sposób przygotowania:
Kisz z boczkiem i pieczarkami
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wsadzić na pół godziny do lodówki. W tym czasie boczek pokroić w kostke, cebule obrać i posiekać , a pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Boczek podsmażyć , wyjąć. Na tej samej patelni z wytopionym z boczku tluszczem podsmażyć cebule i pieczarki. Jogurt wymieszac ze śmietaną , jajkami i startym serem, wrzucić podsmażone skladniki. Wszystko razem dobrze wymieszać, przyprawic do smaku solą, pieprzem i gałka. Tortownice natłuścić, schłodzone ciasto rozwałkowacć i wylepić nim dno i boki . Mase wylać na ciasto. Piec ok. 50 minut w 180 st.
darmiona
Sarenka
darmiona
agabi22
Darmiona ja tam pomagam sobie robotem kuchennym:)
LUBIEGOTOWAC
darmiona