Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Klasyczne schabowe z wędzonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jak czasem niewielka modyfikacja może wpłynąć na znany smak.

Klasyczne schabowe z wędzonką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klasyczne schabowe z wędzonką

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne schabowe z wędzonką
Kotlety schabowe lekko ,, rozklepać ,, tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano z obu stron polędwicę . Zsunąć na bok . Na tym samym tłuszczu usmażyć kotlety . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać kotlety obłożone plastrami wędzonki i posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Kotlety usmażone na takim tłuszczu nabierają smaku od wędzonki .
Klasyczne schabowe z wędzonką
Etap 1