A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Klops mojego taty

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

doskonałe danie na obiad,jak i do krojenia w plastry na kanapkę

Klops mojego taty

Składniki:

Klops mojego taty

 

  • 1 kg mielonego mięsa(w/g upodobań)
  • 2 jajka surowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku(kto lubi)
  • 0,5 zeszklonej na oliwie cebulki
  • bułka tarta(do związania masy mięsnej)
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Klops mojego taty
Mięso mieszamy dodając kolejno surowe jaja,vegetę,sól,pieprz,majeranek ,posiekany drobno i zmiażdżony ząbek czosnku i około 3 łyżek bułki tartej.Dokładnie wyrabiamy.Do foremki "keksówki" wykładamy 1/3 mięsa,na nim kładziemy całe obrane 3 jajka w niewielkich odstępach,wykładamy do formy resztę mięsa i wyrównujemy wierzch klopsa.Pieczemy w temp.180* przez 50 minut,następnie przez kolejne 10 minut w temperaturze 120*. SMACZNEGO!