Sposób przygotowania:
Klops z kurkami.
Kurki oczyścić, wypłukać w ciepłej wodzie, osączyć. Podsmażyć na smalcu, ostudzić. Mięso i boczek opłukać, osuszyć, zemleć w maszynce o średnich otworach.Wyrobić z jajkami, bułką tartą, rozkruszonymi mini kosteczkami i przyprawą do mięs. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do długiej keksówki, natłuszczonej smalcem i posypanej bułką tartą nałożyć połowę masy mięsnej, na środku wzdłuż zrobić lekkie wgłębienie. Nałożyć w szczelinę podsmażone kurki, ozdobić natką pietruszki i przykryć drugą warstwą mięsną. Masę lekko ucisnąć i zaokrąglić brzegi klopsa.Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok.50 minut do 1 godziny. Kroić na plastry.Można podać z ryżem i sosem grzybowym.
msewka
Pyza
wedith1
Natala1210
Jojo
luna
Śliweczka