Sposób przygotowania:
Klopsiki cielęce
Przygotowanie:
Mięso starannie zemleć,dodać namoczoną w mleku bułkę,jajko oraz przyprawy.
Masę dokładnie wyrobić z przyprawami.Kształtować okrągłe,dość wysokie klopsiki,następnie obtoczyć je w mące oraz obsmażyć na tłuszczu z obu stron.Podgrzewać partiami we własnym sosie.
Podawać z ziemniakami,makaronem i sosami: rumianym nelsońskim,pomidorowym,myśliwskim i grzybowym.
Smacznego
Mięso starannie zemleć,dodać namoczoną w mleku bułkę,jajko oraz przyprawy.
Masę dokładnie wyrobić z przyprawami.Kształtować okrągłe,dość wysokie klopsiki,następnie obtoczyć je w mące oraz obsmażyć na tłuszczu z obu stron.Podgrzewać partiami we własnym sosie.
Podawać z ziemniakami,makaronem i sosami: rumianym nelsońskim,pomidorowym,myśliwskim i grzybowym.
Smacznego