gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki rybko szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Klopsiki rybno szpinakowe ...

Klopsiki rybko szpinakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki rybko szpinakowe

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybko szpinakowe
Filety i szpinak rozmrażamy. Osuszone filety wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno. Do masy rybnej dodajemy 3-4 łyżki szpinaku, jako, mąkę, 3 łyżki bułki tartej oraz bułkę namoczoną wcześniej w mleku (bułę odsączamy z mleka). Całość mieszamy na jednolitą masę. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu (margarynie).
Klopsiki rybko szpinakowe
Osuszone filety wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Klopsiki rybko szpinakowe
Do masy rybnej dodajemy 3-4 łyżki szpinaku.
Klopsiki rybko szpinakowe
następnie dodajemy jako, mąkę, 3 łyżki bułki tartej oraz bułkę namoczoną wcześniej w mleku .
Klopsiki rybko szpinakowe
Mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.