dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Klopsiki rybne.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klopsy z dorsza w sosie chrzanowym.

Klopsiki rybne.

Składniki:

Klopsiki rybne.

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybne.
Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju. Mięso oczyszczone z ości, cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę zemleć, dodać dwie łyżki mąki, jajko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i starannie zamieszać. Z masy uformować okrągłe klopsy włożyć do rondla, zalać bulionem i dusić na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę rozmieszaną z jedną łyżką mąki i chrzanu. Klopsy wyjąć na półmisek i polać sosem.

Tagi:

jajko tarta jajka