Sposób przygotowania:
Klopsiki w warzywnym sosie
Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekana drobno cebulę oraz wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę, wymieszać i doprawić sola, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki. Z masy mięsnej uformować malutkie klopsiki i obtoczyć je w mace, następnie usmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka i razem podsmażyć na maśle, wcześniej delikatnie posypać je solą oraz pieprzem ziołowym do podsmażonych pieczarek dolać 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, podsmażone klopsiki oraz keczup, całość gotować razem kilka minut pod koniec dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i doprawić do smaku, przed podaniem posypać zielona pietruszką.
![Klopsiki w warzywnym sosie Klopsiki w warzywnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-w-warzywnym-sosie-190644.jpg)
![Klopsiki w warzywnym sosie Klopsiki w warzywnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-w-warzywnym-sosie-190645.jpg)