iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Klopsiki w warzywnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Klopsiki można podać z pieczywem lub ryżem.

Klopsiki w warzywnym  sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki w warzywnym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w warzywnym sosie
Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekana drobno cebulę oraz wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę, wymieszać i doprawić sola, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki. Z masy mięsnej uformować malutkie klopsiki i obtoczyć je w mace, następnie usmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka i razem podsmażyć na maśle, wcześniej delikatnie posypać je solą oraz pieprzem ziołowym do podsmażonych pieczarek dolać 2 szklanki wody i po zagotowaniu dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, podsmażone klopsiki oraz keczup, całość gotować razem kilka minut pod koniec dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i doprawić do smaku, przed podaniem posypać zielona pietruszką.
Klopsiki w warzywnym  sosie
Obtoczone w mące klopsiki obsmazyc na złoty kolor
Klopsiki w warzywnym  sosie
Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową