Sposób przygotowania:
Klopsiki z ryby
Bułkę namoczyć w mleku. Filety umyć, zemleć razem z cebulą i namoczoną bułką. Dodać jajko, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.
Warzywa obrać, pokroić w plastry, przygotować wywar. Z masy rybnej uformować kulki. Naczynie wysmarować masłem, ułożyć kulki, wlać odrobinę bulionu, gotować na małym ogniu około 15 minut.
Mąkę dokładnie rozrobić z wodą, wlać do bulionu, gotować około 5-7 minut.
Gotowe klopsiki wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Warzywa obrać, pokroić w plastry, przygotować wywar. Z masy rybnej uformować kulki. Naczynie wysmarować masłem, ułożyć kulki, wlać odrobinę bulionu, gotować na małym ogniu około 15 minut.
Mąkę dokładnie rozrobić z wodą, wlać do bulionu, gotować około 5-7 minut.
Gotowe klopsiki wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać posiekaną natką pietruszki.