Sposób przygotowania:
Klopsiki z sosem wg
Mięsko mielone wkładam do miski. Dodaje jajka, sól, pieprz, tymianek. W osobnej miseczce wlewam zimne mleko i wkładam do niego bułkę (mogą być zamiennie 2 kromki chleba) - jak cała bułka nasiąknie to wyciągam ją i wyciskam i dodaję do mięsa. Całość mieszam ręką. Na koniec dodaję bułkę tartą zwykłą. Zazwyczaj ok pół szklanki lub ciut mniej - chodzi o to aby mięso było zwarte i nie rozpadało się. Następnie formuje dowolne klopsiki i smażę na rozgrzanym oleju - ale tylko aż mięso się lekko podsmaży bo potem dogotuję je w sosie :) W tym przypadku używam gotowego sosu z paczki - myśliwskiego. Robię go wg przepisu na opakownaiu - w szerokim garnuszku i gdy jest juz ciepły wrzucam do niego kolopsy. Smacznego