BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Klopsy mięsno - kapuściane z papryką czerwoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robiąc na obiad klopsy postanowiłam je trochę zmieni i urozmaicić. Powiem że wyszły bardzo smaczne . Rodzinka bardzo zadowolona.

Klopsy mięsno - kapuściane z papryką czerwoną

Składniki:

Klopsy mięsno - kapuściane z papryką czerwoną

 

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsno - kapuściane z papryką czerwoną
Białą kapustę poszatkować następnie sparzyć gorącą wodą wystudzić i odcisnąć z nadmiaru wody.

Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.

Podsmażać co jakiś czas mieszając do miekkości warzyw.

Po usmażeniu wystudzić.

Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy, podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić.

Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.