Sposób przygotowania:
Klopsy mięsno - kapuściane z papryką czerwoną
Białą kapustę poszatkować następnie sparzyć gorącą wodą wystudzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.
Podsmażać co jakiś czas mieszając do miekkości warzyw.
Po usmażeniu wystudzić.
Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy, podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić.
Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.
Podsmażać co jakiś czas mieszając do miekkości warzyw.
Po usmażeniu wystudzić.
Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy, podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić.
Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
gusia1000