motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klopsy w sosie śmietanowo-szczypiorkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klopsy w sosie śmietanowo-szczypiorkowym

Klopsy w sosie śmietanowo-szczypiorkowym

Składniki:

Klopsy w sosie śmietanowo-szczypiorkowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie śmietanowo-szczypiorkowym
Do mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę, obrany czosnek i przeciśnięty przez praskę, 1 łyżkę bułki tartej, jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. SOS; Bulion doprowadzamy do wrzenia i dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Gotujemy aż sos zgęstnieje, ciągle mieszając, aby się nie przypalił. Ściągamy z ognia i dodajemy posiekany szczypiorek. Przygotowanym sosem polewamy upieczone klopsiki.