Sposób przygotowania:
klopsy z sosem owocowym
Cebulę wraz z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę. Pietruszkę płuczemy, otrzepujemy i drobno siekamy. Mango i banany obieramy i drobno kroimy. Z cytryny wyciskamy sok. Mięso mielone zagniatamy z 2/3 bananów, czosnkiem, połową natki, bułka tartą, jajkiem, musztardą na jednolitą masę. Doprawiamy ją sola i pieprzem. Za pomocą dłoni formujemy małe klopsy które smażymy na oleju z każdej strony. W tym czasie rozdrabniamy pomidory i dodajmy je do zeszklonej na oleju cebuli. Do całości dodajemy resztę banana i mango. Dodaj też połowę soku z cytryny i resztę natki pietruszki. Tak przygotowany sos dusimy pod przykryciem do momentu rozgotowania owoców. Na koniec doprawiamy cukrem, pieprzem i sola. Polewamy nim klopsy.