SUPERPRZEPIS

Klopsy z suszonymi śliwkami

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Klopsy z suszonymi śliwkami

Klopsy można zrobić z innego gatunku mielonego mięsa

Składniki:

Klopsy z suszonymi śliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z suszonymi śliwkami
Bułkę kajzerkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Do miski włożyć mielone mięso, dodać odciśniętą bułkę, wybić jajko, wsypać mąkę, przyprawę do mięsa mielonego, przyprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej rękami formować placuszki, układać suszone śliwki i zlepiać formując podłużne klopsiki. Następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu.