Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kluski rabarbarowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 5/5 głosów: 291

Rabarbar umyć i nie obierając pokrajać na drobne kawałki. Do 2 szklanek mąki dodać

Kluski rabarbarowe

Składniki:

Kluski rabarbarowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski rabarbarowe
Rabarbar umyć i nie obierając pokrajać na drobne kawałki. Do 2 szklanek mąki dodać żółtka, wlać tyle mleka z wodą, by po wymieszaniu powstało ciasto spadające z łyżki gęstą strugą. Zmiksować je lub ubic dobrze drewnianą łyżką, dodać na końcu sztywno ubitą pianę z 3 białek, sól i pozostałą mąkę, lekko wymieszać. Dodać pokrajany rabarbar. Gotować 3 minuty kładąc łyżką na lekko posolony wrzątek od razu wyjmować na talerze, polewać masłem i posypywac cukrem.

Tagi:

jajko jajka