Sposób przygotowania:
Kluski ziemniaczane
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Do gotowania ziemniaków zawsze dodaję szczyptę kostki rosołowej.Mają wtedy lepszy smak,ale to rzecz gustu.Miękkie ziemniaki odcedzić z wody,ostudzić,przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa.Dodać jajko,mąkę,posiekaną drobniutko natkę pietruszki,gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.Wyrobić na jednolitą masę.Formować placuszki.Na każdym placuszku położyć kawałek plasterka żółtego sera i kawałek parówki.Zlepiać placuszki nadając kształt kluski,tak,by ser i parówki nie wystawały .Panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.Sos Knorr przygotować według przepisu z opakowania,dodając roztarty czosnek i bazylię.Gotowe kluski podawać z sosem i ulubioną surówką.
Jojo
Mirka227
5!
Natala1210
jovi