Sposób przygotowania:
,,Kluskowy „ gulasz z kurczaka :
Mięso polać maceratem ( 2 łyżki oleju ,sos sojowy, szczypta pieprzu , pokruszona bulionetka ) i wetrzeć go w mięso. Zostawić przykryte na 1 godzinę .Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła .Wrzucić mięso i smażyć na rumiano .Dodać na patelnię resztę maceratu i 1 szklankę wody. Zagotować – przelać do garnka .Pieczarki oczyścić ( większe przekroić na pół ) i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju i 1 łyżce masła .Przełożyć do garnka z mięsem . Boczek pokroić drobno i wysmażyć na skraweczki .Dorzucić na patelnię z boczkiem pokrojoną w ,, piórka „ cebulę i dosmażyć tak by się zarumieniła. Wlać na patelnię ½ szklanki wody – zagotować – przełożyć do garnka .
Dusić 45 minut . Doprawić do smaku pieprzem , papryką .Wrzucić kopytka ( jeśli są większe to przekroić na połówki ). Wymieszać chwilę dusić na małym gazie
Dusić 45 minut . Doprawić do smaku pieprzem , papryką .Wrzucić kopytka ( jeśli są większe to przekroić na połówki ). Wymieszać chwilę dusić na małym gazie
Natala1210
Doro
kinga