Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Knedle twarogowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać polane śmietaną wymieszaną z miodem.

Knedle twarogowe

Składniki:

Knedle twarogowe

 

Sposób przygotowania:

Knedle twarogowe
Jabłka umyć, oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Twaróg zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz sól. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek o średnicy 4 cm. Pokroić go na plastry o grubości 1 cm. Każdy plaster lekko rozpłaszczyć. Na każdym położyć jabłko. Zlepić i uformować w rękach kule. Knedle gotować we wrzącej lekko osolonej wodzie.