Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Knedle z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moje dzieci je uwielbiają.

Knedle z pieczarkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Knedle z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Knedle z pieczarkami.
CIASTO Ziemniaki obrać, opłukać, zalać zimną wodą, osolić, ugotować. Ugotowane ziemniaki odcedzić, ostudzić, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać obie mąki, szczyptę soli, 1 jajko. Zagnieść ciasto ziemniaczane. FARSZ Cebulę obrać,posiekać, udusić na tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać, udusić na tłuszczu. Do pieczarek dodać 200 g uduszonej cebulki, sól i pieprz, poddusić jeszcze wszystko razem. Do ostudzonych pieczarek, wbić jedno jajko, dodać tartą bułkę, dokładnie wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego zrobić wałek, pokroić go na części. Z każdego kawałka uformować placuszek, położyć na nim łyżeczkę farszu, zalepić brzegi, nadając knedlom okrągły kształt. Gotować knedle w osolonej wodzie,5 minut. Ugotowane knedle wybierać łyżką cedzakową, polać tłuszczem z cebulką.Gotować we wrzącej i osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia knedli.
Knedle z pieczarkami.
Z przygotowanych składników, zostało zagniecione ciasto ziemniaczane
Knedle z pieczarkami.
Pieczarki zostały umyte, osączone i pokrojone na kawałki