Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Knedle z pieczarkami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie knedelki wyśmienicie smakują stopionym boczkiem lub zrumienioną na tłuszczu cebulką

Knedle z pieczarkami i kapustą

Składniki:

Knedle z pieczarkami i kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z pieczarkami i kapustą
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Do zimnych dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Kapustę ugotować w wodzie, odcedzić, posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i kapustę. Wszystko razem dusić aż do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować knedelki. Gotować w osolonej wodzie przez 4 minuty od chwili zagotowania.