Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Knedle z sera twarogowego z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Knedle z sera twarogowego można podawać z konfiturą lub sosem owocowym.

Knedle z sera twarogowego z cynamonem

Składniki:

Knedle z sera twarogowego z cynamonem

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z sera twarogowego z cynamonem
Ser twarogowy przemielić w maszynce. Kaszę mannę zalać mlekiem, gdy napęcznieje dodać żółtka, przemielony ser, odrobinę soli, cukier waniliowy i dokładnie utrzeć. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Z ciasta rękami formować okrągłe knedle, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować przez 5 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Łyżką cedzakową wyjąć na talerze, polać stopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.