Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

SUPERPRZEPIS

Knedle z serem i śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Knedle jeść od razu po przygotowaniu

Knedle z serem i śmietanką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Knedle z serem i śmietanką

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z serem i śmietanką
MASA SEROWA
Ser wymieszać z 1 łyżką śmietany i 2 łyżkami cukru.
Ziemniaki wystudzone przecisnąć przez praskę.
Do ziemniaków dodać jajko, mąki, zagnieść ciasto.
Uformować z ciasta wałki o średnicy 4 cm i formować krążki grubości 2 cm, spłaszczać je w ręku na środku ciasta, kłaść łyżeczkę masy serowej.
Ciasto dokładnie zlepiać, by się nie rozkleiły, podczas gotowania.
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, gotować 4 minuty.
Śmietanę wymieszać z cukrem i polać knedle.
Knedle z serem i śmietanką
Z podanych składników, zostało przygotowane ciasto ziemniaczane
Knedle z serem i śmietanką
Knedle z serem białym zostały ugotowane, wybrane na talerze