Sposób przygotowania:
Knoppers
PRZYGOTOWAĆ CIASTO ORZECHOWE: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i po 1 żółtku. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy i tartą bułkę. Dokładnie wymieszać i piec ok. 35 w 180 stopniach. Wystudzić podzielić na 2 placki. PRZYGOTOWAĆ CIASTO KAKAOWE: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, dodać olej. Dokładnie połączyć i piec ok. 35 w 180 stopniach. Wystudzić podzielić na 2 placki. PRZYGOTOWAĆ KREM I: Zagotować mleko z cukrem i kakao. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać wystudzone mleko kakaowe i mleko w proszku. Na koniec dodać orzechy. Wymieszać. PRZYGOTOWAĆ KREM II: Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać Nutellę i spirytus. PRZYGOTOWAĆ KREM III: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka wymieszać z mąką i żółtkami i wlewać powoli na gotujące się mleko z cukrem. Mieszając zagotować. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać ugotowaną masę. Przełożyć: wafel, krem I, ciasto orzechowe, krem II, ciasto kakaowe, krem III, ciasto orzechowe, krem II, ciasto kakaowe, krem I, wafel. Polać pomadą czekoladową.