Sposób przygotowania:
Kokosowa karpatka
CIASTO: Zagotować wodę z margaryną. Po zagotowaniu garnek ściągnąć z ognia i energicznie mieszając dodawać mąkę. Następnie ponownie ciasto umieścić na ogniu i gotować jeszcze ok 3min. ciągle mieszając - do uzyskania jednolitej masy. Odstawić do ostygnięcia. Do jeszcze lekko ciepłego ciasta dodać jajka, szczyptę soli i proszek do pieczenia - całość zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą połowę wyłożyć na blachę, rozprowadzając je równomiernie - najlepiej za pomocą łyżki. Piec 25min w temp 180 C. Z drugą postąpić tak samo.MASA BUDYNIOWO KOKOSOWA: Jedną szklankę mleka zmiksować z budyniami i jajkami. Pozostałe mleko zagotować. Gdy mleko będzie się gotować dodać rozpuszczony budyń i mieszać, by uzyskać konsystencje gęstego budyniu. Odstawić do ostygnięcia.W osobnym naczyniu utrzeć masło na jasną puszystą masę z cukrami. Następnie stopniowo dodawać ostygnięty budyń, cały czas miksując. Pod koniec wsypać wiórki kokosowe. Powstałą masę budyniowo kokosową wylać na spód ciasta, przykryć drugim blatem i odstawić. Ciasto najlepiej się kroi po ok 2h. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!