luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Kokosowe owieczki

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 22

Pachnace maslem i kokosem ciasteczka.

Kokosowe owieczki

Składniki:

Kokosowe owieczki

 

  • 280 gram miekkiego masla
  • 380 gram maki pszennej
  • 1 jajko bio ekologiczne (tylko zoltko)
  • 100 gram cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 budyn waniliowy (bez cukru)
  • kilka kropli aromatu maslanego
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 50 gram bialej czekolady
  • 3 lyzki mleka
  • 100 gram kokosu
  • 5 lyzek czekoladowej posypki

Sposób przygotowania:

Kokosowe owieczki
Miekkie maslo, make, zoltko, cukier puder, cukry waniliowe, budyn, proszek do pieczenia i aromat maslany wymieszac w misce i wyrobic ciasto. Podzielic na 3 czesci. Kazda czesc ciasta rozwalkowac na dobrze posypanym maka blacie i wykrawac foremkami owieczki. Piec na blasze wylozonej papierem do pieczenia 12-15min. w temp. 150 stopni. Czekolade razem z mlekiem rozpuscic (ja rozpuszczam na talerzu, ktory stawiam na garnuszku z goraca woda). Polewa czekoladowa smarowac ciaszeczka i dekorowac kokosem i czekoladowa posypka.