Sposób przygotowania:
Kokosowe szneki z serem i moreląETAP 1:
Drożdże przekładam do miski, dodaję letnie mleczko kokosowe około 1/3 szklanki, dodaję szczyptę cukru i mąki około dwie łyżki.
Zaczyn mieszam i odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól,resztę mleczka kokosowego.
Jajka ubijam z cukrem na puch dodaję do ciasta,mieszam mikserem kilka minut.
Na końcu dodaję roztopione i wystudzone masło i wyrabiam mikserem ciasto.
Odstawiam do wyrośnięcia na około dwie godziny pod przykryciem.
ETAP 2:
Ciasto przekładam na stolnicę wysypaną mąką, i formuję kulki mniejsze niż pączek.
Układam na blaszce wysmarowanej w odstępach dużych.
Zostawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
ETAP 3:
Robię wgłębienie po środku dnem szklanki aż do dna blach. Dodaję nadzienie z sera. Układam polówkę moreli, posypuję kruszonką. Ciasto smaruję rozbełtanym jajkiem.
Blaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 25 minut góra dół temp 180 stopni.
Nadzienie:
Ser, cukier, żółtko miksuję blenderem.
ETAP 4:
Kruszonka:
Do miski wsypuję mąkę, wiórki, dodaję masło i zagniatam palcami. Na końcu dodaję cukier i łączę.