Sposób przygotowania:
Kolorowa pizza domowa
Przesianą mąkę wsyp do miski, wlej łyżkę oleju, dodaj szczyptę soli. W szklance letniej wody rozpuść drożdże i szczyptę cukru, wlej do mąki, wyrób ciasto. Przykryj ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrób, wylep nim natłuszczoną olejem blaszkę. Pomidor i oczyszczoną paprykę pokrój w paski lub plastry, kiełbasę w plastry. Cebulkę i pieczarki pokrój, podsmaż na oleju. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych otworach. Ciasto posmaruj ketchupem, wyłóż pieczarki z cebulką, na to kawałki pomidora i papryki oraz plastry kiełbasy i oliwki. Posyp startym serem, oprósz oregano i bazylią. Piecz ok. 30min. w temp. 180stopni C.