Sposób przygotowania:
Kolorowe Cannelloni
Sos zielony: Kilka kropel oliwy rozgrzewamy na patelni. Szpinak (może być mrożony) dusimy z dokładnie sprasowanym czosnkiem i pokrojonymi pieczarkami. Delikatnie solimy, dopieprzamy solidnie i całą zmieloną gałkę dodajemy do szpinaku. Na końcu pokrojony bądź pokuszony ser typy feta. Zielony sos gotowy! Niech nieco ostygnie.
Sos czerwony: Mięso przesmażamy na patelni, wciskamy do niego czosnek oprószamy ziołami, pieprzem papryką i dodajemy przecier Łowicza. Dla amatorów pikantniejszych smaków polecam dodać nieco chili lub ostrej papryki.
Cannelloni nie gotujemy! Nadziewamy rurki makaronu sosami. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian rurki zielone i czerwone. Po ułożeniu pierwszej warstwy smarujemy sosem Bolońskim Łowicza. Druga warstwa Cannelloni i całość idealnie zalewamy Sosem Łowicza. Oprószamy oregano i parmezanem. Zapiekamy 30-40 min w 180 stopniach.Smacznego! :)
Sos czerwony: Mięso przesmażamy na patelni, wciskamy do niego czosnek oprószamy ziołami, pieprzem papryką i dodajemy przecier Łowicza. Dla amatorów pikantniejszych smaków polecam dodać nieco chili lub ostrej papryki.
Cannelloni nie gotujemy! Nadziewamy rurki makaronu sosami. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian rurki zielone i czerwone. Po ułożeniu pierwszej warstwy smarujemy sosem Bolońskim Łowicza. Druga warstwa Cannelloni i całość idealnie zalewamy Sosem Łowicza. Oprószamy oregano i parmezanem. Zapiekamy 30-40 min w 180 stopniach.Smacznego! :)
cherry
Wokalista
2.
Polna
evita0007
Avatea
robertjankopp