Sposób przygotowania:
Kolorowe cappuccino
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy żółtka zmiksowane z wodą. Wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, kawę cappuccino, proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na dwie części i pieczemy osobno dwa placki w formach 25/36 w temperaturze 180 stopni do 30 minut każdy. Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Dodajemy do margaryny i ucieramy. Pod koniec dajemy kajmak i znów miksujemy. Masa śnieżkowa: Każdą śnieżkę przygotowujemy osobno według przepisu na opakowaniu. Galaretki rozrabiamy w 0,5 szklanki wrzątku każdą osobno. Dodajemy tężejącą galaretkę kiwi do gotowej jednej śnieżki i ubijamy chwilkę. A do drugiej tężejącą galaretkę pomarańczową. Przełożenie: Ciasto- masa śnieżkowa pomarańczowa- ciasto- masa- ciasto- masa śnieżkowa kiwi- ciasto