Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto z posypką
przygotować biszkopt: ubić białka i dodac cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, po czym wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Przygotować masy. Masa1: na mleku (1/2 litra) ugotować budynie z cukrem , wystudzony budyń zmiksować z kostką masła.Masa2: w szklance mleka wymieszać obie mąki i cukier (1 szkl), resztę mleka zagotować(2 szkl) i wlać przygotowany budyń, zimny budyń utrzeć z masłem. Przygotować masę jabłkowo-galaretkową:obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami i uprażyć z kilkoma łyżkami cukru, dodać suche galaretki wiśniowe i wymieszać, pozostawić do ostudzenia.Przygotować posypkę : wymieszać wiórki z cukrem (2 łyżki) i masłem (1 łyżka) i podsmażyć.Rozpuścić galaretki.Przełożyć ciasto: biszkopt, na to połowa masy 1, masa jabłkowa, reszta masy1, biszkopty, zalać tężejącą galaretką zieloną, masa 2, posypac kokosem