Sposób przygotowania:
Kolorowe danie z patelni
Ugotowane ziemniaki-ja miałam z obiadu z poprzedniego dnia,pokroić w drobną kostkę . papryki umyć wydrążyc nasiona pokroić w cieniutkie paski.Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek pokroić w kostkę.Boczek wrzucić na sucha patenię i wytopić ,dodać do niego cebulkę i paprykę i smażyć wszystko razem około 5 minut,warzywa maja być miękkie ale jednocześnie chrupiace. Pod koniec dodać pokrojone ziemniaki. Jajka roztrzepać w miseczce trzepaczką ze śmietaną doprawić solą pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej,ser zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do masy śmietanowo jajecznej wymieszać.Przyprawioną masę wylać na patelnię z ziemniakami i smażyć na wolnym ogniu do momentu aż masa sie zetnie. Podawać gorace prosto z pateni posypane obficie pokrojoną natką pietruszki.Smacznego życzę;)
edytaha
2milutka
no masz..:D