gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Kolorowe mini deserki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mini kolorowe deserki idealne na różne przyjęcia rodzinne, łatwe i szybkie w przygotowaniu polecam

Kolorowe mini deserki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe mini deserki

 

 

 

  • Deser III
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 opakowania kremu czekoladowo - orzechowego

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe mini deserki
Deser I - Ubijamy śmietanę według przepisu na opakowaniu, delikatnie wmieszać pokrojone na drobną kostkę brzoskwinie. Galaretkę rozpuszczamy odkładamy do zastygnięcia, następnie kroimy w kostkę kładziemy na wierzch. Deser II - Owoce obieramy, kroimy w drobną kosteczkę - łączymy je razem w misce. Wymieszane owoce przekładamy po łyżce do foremek. Ubijamy bitą śmietanę wykładamy na owoce w foremce. Deserek III - Gotowe biszkopty kruszymy po jednym do foremki. Miękkie masło ucieramy na puch, następnie dodajemy do niego po łyżce gotowego kremu i ucieramy na jednolitą masę. Przygotowaną masę nakładamy po jednej łyżce na pokruszone biszkopty w foremce. Na wierzch kremu kruszymy drugim biszkopt. Można wbić w deser połówkę biszkoptu. Deser IV - Gotujemy budyń według przepisu, przelewamy do foremek, odkładamy do ostygnięcia. Płatki czekoladowe pokruszyć nie za drobno posypać wierzch ostudzonego kisielu.
Kolorowe mini deserki
Na wierzch deseru I kładziemy pokrojoną galaretkę
Kolorowe mini deserki
Na pokrojone owoce w II deserze kładziemy śmietanę
Kolorowe mini deserki
Do III deseru kładziemy połówki biszkoptów
Kolorowe mini deserki
Na ostudzony kisiel kładziemy pokruszone płatki