Sposób przygotowania:
Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Do miski wlać surowe jajka, roztrzepać, dodać mięso, mąki, cebulę, szczypior, majonez. pozostałe przyprawy, wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i rumienić obie strony placuszków na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
![Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-placuszki-z-gotowanego-miesa-240408.jpg)
![Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-placuszki-z-gotowanego-miesa-240409.jpg)
![Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-placuszki-z-gotowanego-miesa-240410.jpg)
![Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-placuszki-z-gotowanego-miesa-240411.jpg)