Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kolorowe roladki z filetu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pyszne roladki z piersi z kurczaka

Kolorowe roladki z filetu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe roladki z filetu

 

  • 1 pierś z kurczaka,
  • 1 liście kapusta czerwona,
  • 2 liscia kapusta pekińska,
  • 2 łyżeczki chrzan ze słoika,
  • 8 ząbków czosnku
  • jarzynka,
  • pieprz,
  • Sól,
  • ser żólty,
  • olej do smażenia,
  • jajko,
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki z filetu
piers kroimy na pól, a następnie kazdy z kawałków ponownie na pół (wzdłuz), kazdy z kawałków dokładnie rozbijamy i nacieramy kucharkiem i pieprzem, na kazdy kawałek miesa kładziemy kawałek sera i ok 1/3 łyzeczki chrzanu - ostrego. Liscia kapusty myjemy i drobno kroimy, na kazdy kawalek miesa kladziemy równomiernie zarowno czerwona jak i pekinska kapuste. Mieso skladamy na pol i spinamy wykalaczkami. czosnek rozgniatamy i mieszamy z odrobina soli, nakladamy po 1 stronie roladek, panierujemy w jajku i bulce, po czym smazymy na złoty kolor po obu stronach w dosc glebokim tluszczu
Kolorowe roladki z filetu
warzywa ukladamy na miesku
Kolorowe roladki z filetu
czosnek daje świetny aromat
Kolorowe roladki z filetu
przed podaniem wyjmujemy wykałaczki
Kolorowe roladki z filetu
smażymy na rumiano w głebokim tłuszczu