Sposób przygotowania:
Kolorowe skrzydło
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto.
Zagniecione ciasto włożyć na ok 2,5 godziny do lodówki.
Po tym czasie podzielić ciasto na cztery równe placki.
Pozostałe trzy placki rozwałkować na wielkość blachy. Na każdym placku posmarować powidła. Każdy placek zwinąć następnie w roladę. Piec je na złoty kolor przez ok 25-30 minut.
Krem:
Z 1/4 szkl. mleka, jajek, i obu mąk przygotować masę budyniowa. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym- dodać masę budyniową gdy zacznie się gotowac mleko.
Ucierać margarynę dodając ostudzony budyń.
Wykonanie:
Na ostudzony placek kładziemy pół powstałego kremu.Na to kładziemy w równych odstępach rolady, a pomiędzy nie wylewamy tężejącą galaretkę.Na to kładziemy pozostałą część kremu. Na krem układamy bezy a całość polewamy czekoladową polewą.
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto.
Zagniecione ciasto włożyć na ok 2,5 godziny do lodówki.
Po tym czasie podzielić ciasto na cztery równe placki.
Pozostałe trzy placki rozwałkować na wielkość blachy. Na każdym placku posmarować powidła. Każdy placek zwinąć następnie w roladę. Piec je na złoty kolor przez ok 25-30 minut.
Krem:
Z 1/4 szkl. mleka, jajek, i obu mąk przygotować masę budyniowa. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym- dodać masę budyniową gdy zacznie się gotowac mleko.
Ucierać margarynę dodając ostudzony budyń.
Wykonanie:
Na ostudzony placek kładziemy pół powstałego kremu.Na to kładziemy w równych odstępach rolady, a pomiędzy nie wylewamy tężejącą galaretkę.Na to kładziemy pozostałą część kremu. Na krem układamy bezy a całość polewamy czekoladową polewą.