suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Kolorowy gulasz Ani.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam danie na obiad wieprzowinę w kolorowym sosie. Dla 4 osób.

 Kolorowy gulasz Ani.

Składniki:

Kolorowy gulasz Ani.

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy gulasz Ani.
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju. Następnie kroimy w plasterki cebulę, paprykę, cukinię i pieczarki w plasterki. Wszystkie warzywa również podsmażamy na oleju przez ok 5 min, po czym dodajemy do mięsa, podlewamy niecałą szklanką wody z rozpuszczaną łyżką vegety, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i dusimy przez ok 15 min (aż mięso będzie miękkie). Przed podaniem posypujemy sezamem i dekorujemy listkami bazylii.