Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Kolorowy śledź

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny śledź dobry na każdą okazję.

Kolorowy śledź

Składniki:

Kolorowy śledź

 

  • 4 szt- filet śledź matias,
  • 1 szt- cebula czosnkowa,
  • 1 szt- jabłko szara reneta,
  • 1/2 puszki- groszek zielony,
  • 2-3 łyżki - kapusta czerwona ze słoika,
  • 1 pęczek- pietruszka,
  • 150 ml- kwaśna śmietana,
  • sól do smaku,
  • sok z cytryny do smaku
  • pieprz biały do smaku.

Sposób przygotowania:

Kolorowy śledź
Śledzie wymoczyć. Następnie osuszyć i pokroić na małe kawałki. Odsączyć kapustę i drobno pokroić. Posiekać cebulę i jabłko. Wymieszać śledzie z cebulą, jabłkiem, kapustą, groszkiem oraz posiekaną natka pietruszki. Zalać śmietaną i doprawić do smaku. Podawać z chlebem lub ziemniakami. Smacznego.