Sposób przygotowania:
Kolorowy torcik z winogronem
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp 180 stopni. Galaretki np. agrestową i wiśniową oddzielnie rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody, wylać na talarze, wystudzić, pokroić w kostkę. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i pokrojone w kostkę galaretki. Wszystko razem wymieszać. Upieczone, ostudzone ciasto biszkoptowe przekroić wzdłuż na pół i wyłożyć 3/4 masy. Wierzch posmarować pozostałym kremem i ułożyć winogrona, włożyć do lodówki.