Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kora orzechowa z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

rewelacyjne, wspaniale smakuje, pieknie wyglada

Kora orzechowa z brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kora orzechowa z brzoskwiniami

 

  • 40 dag delicje,
  • 0.5 szklanki spirytus,
  • 0.5 łyżeczki kawa rozpuszczalna,
  • Puszka brzoskwiń,
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

 

  • Ciasto:
  • 8 białek
  • 3 żółtka
  • 20 dag cukru
  • 10 dag orzechów włosakich mielony i 10 dag siekanych
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag kokosu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia.

 

Sposób przygotowania:

Kora orzechowa z brzoskwiniami
Białka ubijamy na sztywna piane, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy bakalie zmieszane z proszkiem i mąka i mieszamy delikatnie łyzka. Dzielimy na 2 czesci i pieczemy w dwóch blaszkach przez ok 35 minut. jajka, cukier, make i budynie rozmieszujemy dokladnie z wodą i sokiem spod brzoskwin. Gotujemy budn, ciagle mieszajac. Gdy jest zimny to miksujemy z maslem i margaryna przelozenie: na 1 ciasto smarujemy bardzo malutko kremu. Kawe zaparzamy w pół szklanki wody i gdy jest zimna to mieszamy ze spirytusem. Delicje namaczamy w tej miskturze i ukladamy na posmarowanym kremem ciaście galaretka ku dołu. Na to smarujemy polowe masy i przykladamy 2 czesc ciasta (jesli zostanie nam troche alkoholowej mikstury to mozemy nia polac drugie ciasto) i na nie rozkladamy pozostalą częsc kremu. Układamy pokrojone w kostke brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretka rozpuszczona w 2,5 szklankach wody. rewelacyjne!
Kora orzechowa z brzoskwiniami
zalewamy tężejącymi galaretkami

Tagi:

kawa ciasto