Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Korzenne księżyce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka o wyjątkowo świątecznym aromacie.

Korzenne księżyce

Składniki:

Korzenne księżyce

 

Sposób przygotowania:

Korzenne księżyce
Masło włóż do głębokiej miski, dodaj cukier, pokruszony rdzeń wanilii, cynamon i gałkę. Utrzyj na kremową masę. Dodaj białko i nadal ucieraj. Orzechy wymieszaj z mąką. Następnie dodaj ucierając do masy maślanej. Tak powstałe ciasto włóż do szprycy. Za jej pomocą wyciskaj małe księżyce na blachę wyłożoną pergaminem. Następnie piecz w temp. 175stopni. Gotowe ciasteczka ostudź.
Konfiturę lekko podgrzej. Połowę upieczonych ciasteczek posmaruj konfiturą. Następnie każde z nich przykryj suchym ciasteczkiem. Posyp cukrem pudrem.

Smacznego