Sposób przygotowania:
Korzenny sernik
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą na stolnicy zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć na minimum 3 godziny do zamrażalnika.Dobrze schłodzone ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, do wyłożonej pergaminem standardowej blaszki, lekko docisnąć dłoniom. Masa serowa: Zmielony twaróg utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę wsypać budyń, wlać mleko dodać masło i cukier waniliowy krótko zmiksować do połączenia aby nie napowietrzać dodatkowo masy, wylać na kruchy korzenny spód. Cynamonowa kruszonka: Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia, dodać zimne z lodówki masło, wyrobić palcami-składniki mają się połączyć ale pozostać sypkie-nie zagniatać ciasta! Posypać sernik i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c piec 20 minut po czym temperaturę zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 40 minut.Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach.
OktawiaG
2milutka
Dziękuję bardzo!