Sposób przygotowania:
Sernik korzenny
1. Wyskubać ziarna anyżu oraz kardamonu, połączyć z resztą przypraw, zmiksować przy użyciu blendera bądź utrzeć w moździerzu. Herbatniki pokruszyć, zmielić w blenderze. Zmieszać z przyprawami. Dodać stopioną margarynę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 10min w temp. 200st. 2. Twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz skórką startą z pomarańczy na średnich oczkach. Masę wyłożyć na podpieczony spód i piec ok. 35min w temp. 160st. Zostawić sernik na godz w wyłączonym piekarniku. Następnie uchylić drzwiczki i pozostawić tak do całkowitego wystygnięcia. Boki sernika polać stopioną czekoladą. Udekorować gwiazdkami oraz perełkami.
edytaha
monikaT83
zewa
Masz rację Moniko, rosną boczki, rosną od takich rarytasów :)
monikaT83
czekoladka_m