e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne drobiowe mięso w chrupiącej panierce

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce

 

  • 1 filet z kury (250g)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki przyprawy warzywnej
  • pół łyżeczki przyprawy w płynie maggi
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce
Filet myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Każdy lekko rozbijamy. Do miski wbijamy jajko, dodajemy musztardę, mąkę, posiekany czosnek i przyprawy, dokładnie mieszamy. Mięso zanurzamy w marynacie. Zostawiamy na 24h. Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce
Filet myjemy, osuszamy i kroimy w paski, każdy lekko rozbijamy
Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce
Do miski wbijamy jajko, dodajemy musztardę, mąkę, posiekany czosnek i przyprawy
Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce
Mięso zanurzamy w marynacie, zostawiamy na 24h
Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce
Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor