Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem
Mięso umyć i przepuścić przez maszynką. Drobno posiekana cebulę zeszklić na 1 łyżce oleju. Do mielonego mięsa dodać jajko, cebulę, czosnek granulowany, 2-3 łyżki bułki tartej, wodę gazowaną, sos sojowy, majonez, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować małe placuszki, układać po 1-2 ząbki czosnku marynowanego, dokładnie zlepić. Obtoczyć w bułce i smażyć w rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-z-marynowanym-czosnkiem-261970.jpg)
![Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-z-marynowanym-czosnkiem-261971.jpg)
![Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-z-marynowanym-czosnkiem-261972.jpg)
![Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem Kotleciki mielone z marynowanym czosnkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-mielone-z-marynowanym-czosnkiem-261973.jpg)