Sposób przygotowania:
Kotleciki pod kołderką szpinakową
Przygotować niezbędne składniki na danie. Makaron dowolnych kształtów gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone przekładamy do naczynia, dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, odciskamy bułkę. Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Studzimy i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przyprawę do mięsa mielonego oraz pieprz. Wyrabiamy na jednolitą i gładką masę, która powinna odchodzić od rąk. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoto z obu stron. Szpinak rozmrozić, przełożyć do rondla dodać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać śmietanę, wymieszać i podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem. Porcjować na talerze makaron, na makaron kotleciki i na wierzchu przykryć szpinakiem.