mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kotleciki ryżowo-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyszły naprawdę smaczne, takie delikatne. Podałam je posypane żółtym serem z sosem słodko-kwaśnym własnej roboty:)

Kotleciki ryżowo-serowe

Składniki:

Kotleciki ryżowo-serowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowo-serowe
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Gorący wsypać do miski, następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia. Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.