Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kotleciki z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kajzerkę zalej mlekiem, rozmocz. Następnie dobrze odciśnij, przełóż do mięsa.

Kotleciki z ananasem

Składniki:

Kotleciki z ananasem

 

  • 60 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1/2 puszki krojonych ananasów
  • 10 dag zółtego sera
  • jajko
  • bułka kajzerka
  • szklanka mleka
  • średnia cebula
  • 1/2 pęczka natki
  • bułka tarta do panierowania
  • olej
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ananasem
Kajzerkę zalej mlekiem, rozmocz. Następnie dobrze odciśnij, przełóż do mięsa. Do mięsa dodaj posiekaną cebulkę i natkę. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem.Mięso dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami aby powstała jednolita gładka masa.Wilgotnymi dłońmi z masy mięsnej formuj okrągłe kotlety. Panieruj w bułce tartej i smaż aż się zrumienią na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przenieś na blachę z piekarnika przykrytą pergaminem. Na każdym ułóż kilka kawałków ananasa, posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni C na 2-3 min.