Sposób przygotowania:
Kotleciki z brokuła i kalafiora
Kalafior i brokuł ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać roztrzepane surowe jajko, musztardę, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, 2 łyżki bułki tartej, koperek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



